Over Anna

“Middelbare-school-dromen” over een creatieve opleiding heb ik op mijn 16e resoluut opzij gezet en koos voor de Sociale Academie in Rotterdam, waar ik mijn diploma in 1967 behaalde.
Op mijn 22e vertrok ik naar Amsterdam en daar begon mijn loopbaan als maatschappelijk werker en later systeemtherapeut

Bezig zijn met kleur, met vorm is altijd een passie gebleven maar in mijn loopbaan heb ik steeds duidelijker ervaren hoe òòk het werken met gezinnen een verrassend en creatief beroep blijkt te zijn.
In het praten met gezinnen tast ik voorzichtig af waar de lijn heenvoert, zie ik vormen veranderen door een andere communicatie en kleuren verhelderen door een beter begrijpen van elkaars emoties.

Waarom ik zo graag met gezinnen werk?
Misschien omdat het zo bekend is; immers, we komen allemaal uit een gezin maar vooral omdat ieder gezin zo verrassend anders is.

Als een gezin, of de ouders alleen, mijn kamer binnenstappen heb ik geen idee waar ons kontakt ons heen zal voeren. Het is een uitdaging om mee te helpen zoeken hoe deze puzzel met die wirwar van losse stukjes, toch in elkaar kan passen. De zoektocht kan momenten van pijn opleveren maar grote voldoening als het uiteindelijk lukt.